İronik Kesit
|
|
Yasemin Özmen - yasmn35(et)gmail(nokta)com
09 Şubat 2010 Salı
Yaşam
|
|
|
Edepsiz Bir Yazı
|
İşin doğrusu; dünkü yazıyı yazarken kendime uyguladığım sansürlemeden bugün epey rahatsız oldum. İçimdekileri dökmeye yeltendiğimde beni tutan prangaların esiri hallerimi sevmiyorum ama ne çare ki insan mecbur kalıyor frenlemeye. Tam niyetleniyorum, diyorum ki ? ruhunu aç, çekinme.? İlk paragrafta vazgeçiyorum. Cesaretimi yitirmiş, zavallı bir yazarcığa dönüşüyorum. + 80 ibareli yazılar yazarsam nasıl keyif alacağımı tahmin edemezsiniz. Yani okuyanın nakline az bir zaman kalmışsa sorun da olmayacak ya. Öte yanda beni kiminle çekiştirirse çekiştirsin, bana ne... Zoru seven biri olarak dünkü yenilmişliğimi telafiye çalışacağım bugün. Daha az denetimle ayağım gazda?
Ne zamandır kendi aramızda konuşup tartıştığımız şu evlilikleri çözümleme hadisesinde tespit ettiğim hassas bir başlık var. Soru şu; ?evlilikler nasıl mutlu sürdürülür?? Eskiden olsa bırakın yazmayı, dillendirmeye bile çekinirdim. Kırklı yaşların böylesi bir kemale ermişlik duygusu var işte. Ne dersen de, artık belli bir olgunlukta olduğun için kimse seni ayıplamıyor. Hatta belki de yön gösterici oluyorsun o karanlık sinemada.
Lafı dolandırmadan hemen diyeceğimi diyeyim de konuyu sonra açarız dilerseniz. Evlilikleri yürüten sevgi ve saygıdır masalını yemeyeli çok oldu. Bir dünya dolambaçlı sebepler vardır da asıl olan şudur ki; Evlilikler cinsel uyumla sürdürülür! Ha tabii saygının olmadığı hiçbir insani ilişkiden hayır gelmez o ayrı ama birebir sohbetlerden ortaya çıkardığım bu sonucun hakikati tartışma götürmez boyutta. Daha da ilginci ve galiba şaşırtıp kabul görmeyecek yanı ise erkeklerin çerçevedeki?eğitimsiz? resmi. Okul eğitiminden söz etmiyorum. Kadını tanımayan, kişisel egosunun tatminindeki eğitimsizliktir kastettiğim. Kendi cehaletini örten, kadınına gereken yardımı da gösterememe güçlüğündeki erkeğin evliliğinin sallantıda olması çok doğal. Meseleye tek yanlı bir açıyla baktığımı sanmayın. Kadınlara söyleyecek lafım yok. Yani en azından kendi jenerasyonumu mercek altına alınca, tablo bu şekilde. ?Bizim zamanımızda? diye olayı ajite edecek değilim de hepimiz biliyoruz ki cinsel serbestlik yirmi yıl öncesiyle kıyaslanmayacak halde. Bir erkek girer hayatına ve o sana ne veriyorsa onu alırsın. Aradan yirmi yıl geçer ve lisede eğittiğin binlerce öğrenciyi bir kenara koyar, sorarsın; ?kaç dakika sürmeli?? Bu soru seni o öğrencilerinden daha cahil kılmıştır, bilirsin. Ne yazık ki öğretmen olman acı gerçeği değiştirmiyor. Hayata dair bilemediğin koca bir soru var önünde. Her sabah neden bu denli gergin oluşun, her akşam niye aynı stresle uyuyamadığının yanıtı yanı başında. Mutsuz evliliğinin müsebbibi kocandır. Senin hiç mi hiç suçun yoktur. Kandırılan sensin. Sormaya çekinen, kendini açamayan ve ?az bilensin? öğretmen hanım?
YASEMİN ÇEKİNMEDİ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sponsor
Bugünkü yazılardan En çok okunanlar
|